De Ayurvedische Arts

Ayurveda health - voor het leven, om te leven

Ayurvedische Arts / Consult


Bij een eerste Ayurvedisch consult stelt een Ayurvedische arts de Vaidya (een in India Universitaire opgeleide Ayurvedische arts ) of een Ayurvedic Practitioner® (een erkende Ayurvedische therapeutische genezer) een behandelplan samen. Dit behandelplan is gebaseerd op iemands basis constitutie. Door middel van de Ayurvedische polsdiagnose (dosha balans), het herkennen van de basiscontitutie, de lichamelijke (gelaat, lichaamsbouw, etc.), mentale en emotionele (scherpzinnigheid, uitstraling, onzekerheid, angst, etc.) kenmerken wordt dit behandelplan uitgestippelt om de eventueel verstoorde balans te corrigeren. De basisconstitutie ook wel geboorte constitutie genoemd is eigelijk een blauwdruk voor de rest van ons leven. Ons lichaam is opgebouwd uit de vijf grofstoffelijke elementen (Maha Pancha Bhuta) te weten ether, lucht, vuur, water en aarde. Op het moment van conceptie verhielden deze elementen zich op een bepaalde manier tot elkaar en vanuit dat gegeven heeft ons lichaam zich verder ontwikkelt. Je kunt zeggen dat onze genen zich ontwikkelt hebben vanuit deze blauwdruk en deze blauwdruk blijft onveranderd tot de laatste dag dat we dit lichaam hebben.

Indien men geluk en gezondheid wenst, dient men te leven en eten volgens deze geboorteconstitutie. Daarom dient men te weten wat de eigen geboorte-constitutie is. De taak van de Ayurvedische arts betaat uit het geven van voedings- en leefstijl advies volgens de geboorte-contitutie van de betreffende persoon. Ten tijden dat de dosha's (vata, pitta, en kapha) van iemand uit balans zijn geraakt door verkeerde voeding, de reacties van ons karma en (huidige) slechte leefgewoonten is ook de gezondheid van een persoon verstoord geraakt. De kracht van Ayurveda schuilt in het herstellen van de balans door middel van de vele middelen die een Ayurvedisch arts tot zijn beschikking heeft, denk hierbij aan voedings- en leefstijl advies, verschillende Ayurvedische behandelmethoden zoals het inzetten van Ayurvedische kruiden, Ayurvedische massage, Marmatechnieken, Pancha Karma kuren, Yoga technieken etc., dit alles om op verschillende niveaus de fijn- en grofstoffelijke genezingsprocessen hun werk te laten doen.

ayurvedische_arts
Indien gewenst kan de client ook kiezen voor het volgen van een 'Individueel Lifestyle Coaching programma' bij het AGN. Dit houdt in dat hij/zij gedurende de duur van het programma kennis kan opdoen over de bij hem/haar passende manier van leven. Hierin wordt hij/zij begeleid door onze specialisten.

De Kosten van een Ayurvedische constitutie bepaling en/ of consult bedragen 35 euro
en worden in Nederland door meer dan 70 ziektekostenverzekeraars vergoed.
Wij zijn aangesloten bij de beroepsverenigingen V.N.T, V.B.A.G, Ring en ANVAG.


Dhr. Mehta
(GAMS/BAMS),
Ayurbotanicals | AGN | EISRA | PDI